Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Fairtrade week in teken van Hoe Fair Ben Jij?

THEMA FAIRTRADE WEEK 7 – 15 mei: ‘BEN JIJ FAIR?’

De week van de Eerlijke Handel staat bij Wereldwinkel Borne in het teken van de vraag ‘Hoe Fair ben jij?’ Het onderwerp van de komende Fairtrade Week, ‘Wat is fair?’, sluit heel mooi aan bij de doelstellingen van de Wereldwinkel campagne ‘Koop een betere Wereld’. In deze campagne vragen wij aandacht voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Voor ons staat daarbij Global doel 8 centraal: eerlijk werk en economische groei.  

Fairtrade Gemeenten Nederland heeft een sociaal experiment ontwikkeld om mensen te stimuleren na te denken over de verdeeldheid in de wereld als het gaat om rechten en betaling. Het doel is meer bewustwording met focus op leefbaar loon en leefbaar inkomen. Bij het experiment worden aan willekeurige mensen een paar ‘eenvoudige‘ vragen gesteld. Maar is het antwoord op deze vragen wel zo eenvoudig? Want hoe eerlijk koop jij? Hoe Fair ben jij? En draag je altijd duurzame kleding?

Het platform Wereldwinkel.Nu heeft samen met Fairtrade Gemeente een boekenlegger gemaakt die aansluit bij dit sociale experiment. Op de boekenlegger staat een QR-code naar de website om je duurzame kennis te testen met een link naar het filmpje van het sociaal experiment en de kennisquiz ‘Hoe Fair ben jij?’ In Wereldwinkel Borne krijg je in de Fairtrade Week zo’n boekenlegger gratis bij je aankoop.

Wil je een idee krijgen hoe het experiment in de praktijk werkt? Bekijk dan het promotiefilmpje (4 minuten) en zie op een leuke manier hoe we ons als consument vaak anders gedragen dan we als burger eigenlijk willen: https://youtu.be/wLelZPQVDPI