Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Engeltjes voor troost, geluk of bescherming

Engeltjes voor bescherming, troost en geluk

Iedereen heeft op z’n tijd behoefte aan troost, bescherming of geluk. Wereldwinkel Borne verkoopt troost- beschermings- en geluksengeltjes aan een hanger; een leuk klein presentje. Bovendien komt de opbrengst ten goede aan kansarme moeders in Zuid-Afrika.

Deze schattige bescherm- en geluksengeltjes, Bengeltjes genaamd, worden vervaardigd door kansarme moeders uit Zuid-Afrika. Stichting Angels4Angels (samen met de Bengeltjesshop) helpt mensen uit de krottenwijk Thembalethu (Westkaap, Zuid-Afrika), aan werkgelegenheid en betere leef- en woonomstandigheden.

Marieke Bunnik is de drijvende kracht achter Angels4Angels. Ze werkt al jaren in zuidelijk Afrika. Ze beseft dat ze bevoorrecht is dat haar wiegje ooit in Nederland stond, en heeft daarom oog voor de kansarme en minderbedeelde medemens. Dit was haar drijfveer voor het opzetten van Stichting Angels4Angels. 

Haar ervaring als sieradenontwerpster brengt ze over op kansarme moeders uit Thembulethu. Zij helpen Marieke met het vervaardigen van bescherm- en geluksengeltjes onder de merknaam B’engeltjes. Ze ontvangen hiervoor een loon, waarmee ze kunnen voorzien in hun dagelijkse behoeften.

De B'engeltjes worden verkocht in Nederland, o.a. bij Wereldwinkel Borne. Van de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht en kunnen de dames opnieuw worden ingehuurd, om zo de samenwerking voort te zetten. Een gedeelte van de verkopen gaat naar de stichting waar elk jaar een nieuw project mee wordt uitgevoerd. Zo hebben de medewerksters Veronica en Regina allebei een nieuw huisje gekregen en een 'kickstart' in een eigen business zodat ze in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien bij afwezigheid van Marieke. Ook is een kinderdagverblijf gerealiseerd voor 20 kinderen van 0 tot 5 jaar.

 

De stichting heeft op korte termijn als doel om via fundraising, donaties, benefiet avonden etc. genoeg geld bij elkaar te krijgen voor betere behuizing. De doelstelling op langere termijn, is het opzetten van een creatief centrum waar mensen kunnen leren om o.a. kleding en sieraden te ontwerpen en te vervaardigen, zodat zij uiteindelijk een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Het creatief centrum kan op bepaalde tijdstippen ook gebruikt worden voor kinderen. Door het organiseren van knutselmiddagen houden we de kinderen van de straat en leren ze hun creativiteit ontdekken en ontplooien. Tenslotte zijn de kinderen de toekomst.