Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Sieradenparty koopzondag 24 september

SIERADENPARTY SUCCESVOL

Tijdens de Lifestyle Koopzondag van 24 september organiseerden Renate Wanschers, Saskia Aalberts en Alberte Roelfsema van Wereldwinkel Borne een sieradenparty. Helaas lag Alberte die middag in de lappenmand, maar Riet Beijen verving haar op voortreffelijke wijze in de winkel. Een korting van 25% op alle sieraden maakte deze zonovergoten middag extra aantrekkelijk.

Er kwamen veel klanten en kijkers in de winkel.

Stralend middelpunt die middag was de fleurig geklede Marieke Bunnik van de stichting Angels4Angels en bengeltjesshop. Zij verkocht volop troost-, geluk- en beschermengeltjes, waarvan de opbrengst ten goede komt aan haar stichting. Samen met de Bengeltjesshop helpt deze stichting mensen uit de krottenwijk Thembalethu (Westkaap, Zuid-Afrika) aan werk en betere leef- en woonomstandigheden. Marieke vertelde over haar ervaringen en haar werk in Zuid-Afrika. Haar ervaring als sieradenontwerpster brengt ze daar over op kansarme moeders uit Thembulethu. Zij helpen Marieke met het vervaardigen van de engeltjes onder de naam B’engeltjes. Ze ontvangen hiervoor een loon, waarmee ze kunnen voorzien in hun dagelijkse behoeften. Dankzij de verkoop kunnen zij aan het werk worden gehouden.

Een gedeelte van de verkoop gaat naar de stichting zodat elk jaar een nieuw project kan worden uitgevoerd. Zo hebben de medewerksters Veronica en Regina allebei een nieuw huisje gekregen en een 'kickstart' in een eigen business zodat ze in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien bij afwezigheid van Marieke. Ook is een kinderdagverblijf gerealiseerd voor 20 kinderen van 0 tot 5 jaar.

De stichting heeft als doel om via fundraising, donaties, benefiet avonden etc. genoeg geld bij elkaar te krijgen voor betere behuizing. Daarnaast runt de stichting een creatief centrum waar mensen leren om o.a. kleding en sieraden te ontwerpen en te vervaardigen, zodat de werkneemsters uiteindelijk een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Het creatief centrum wordt ook gebruikt voor kinderen. Bunnik: “Door het organiseren van knutselmiddagen houden we de kinderen van de straat en leren ze hun creativiteit ontdekken en ontplooien. Tenslotte zijn de kinderen de toekomst.”

Ook andere Wereldwinkel sieraden hebben een mooi, sociaal verhaal, zoals de Kazuri-kralen uit Kenia die worden gemaakt door meer dan 300 alleenstaande moeders, die met hun werk vaak ook hun familie onderhouden.

De sieradenparty is in de winkel en bij goed weer vóór de winkel en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.