Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

We gaan door!

Bij de recente jaarvergadering van Vereniging Wereldwinkel Borne was er een ongelooflijke reden tot juichen: maar liefst vijf gloednieuwe bestuursleden hebben zich bij ons aangesloten! Dit opent de deuren voor een frisse wind en een toekomst vol mogelijkheden.

Met deze welkome toevoegingen aan ons bestuur krijgt het huidige team de broodnodige tijd om te streven naar een jonger, veerkrachtiger bestuur en de verjonging van ons gewaardeerde vrijwilligersbestand. De dreigende sluiting van onze prachtige winkel is voorlopig van de baan!

We zijn verheugd te kunnen melden dat we al een penningmeester en secretaris hebben gevonden in de formidabele personen van Nico Busger op Vollenbroek en Willy Voigt. Later voegde Saskia Aalberts zich ook toe als bestuurslid, vanuit de werkgroep personeelszaken. Saskia is al jarenlang een onschatbare kracht binnen de Wereldwinkel, met ervaring als winkelmedewerker en lid van de inkoopgroep.

Met de komst van Saskia Aalberts, die de taken van Ineke Oldenbeuving overneemt, kunnen we volgens planning verdergaan. Een cruciale stap, want eind vorig jaar stelden Ineke en haar medebestuursleden een ultimatum: als er geen opvolgers gevonden zouden worden tegen 1 maart 2025, zou sluiting onvermijdelijk zijn.

Dit dreigende scenario is nu van tafel, mede dankzij de toetreding van twee vertrouwde gezichten tot het bestuur voor de komende twee jaar: Wim Menheere en Rieneke de Vries, die al sinds de oprichting in 1982 aan onze zijde staan. Het enige dat nog ontbreekt, is een voorzitter.

Dankzij deze nieuwe aanwinsten heeft onze winkel kostbare tijd gewonnen om op zoek te gaan naar jongere opvolgers voor het bestuur en om ons vrijwilligersbestand aan te vullen met energieke jongeren. Met name de inkoopgroep heeft dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Wil jij deel uitmaken van deze bijzondere gemeenschap en een verschil maken in de wereld? Bekijk onze website wereldwinkelborne.nl voor meer informatie of kom gewoon eens langs in de winkel. Jouw steun en inzet zijn van onschatbare waarde! 𐐐ŸŒ𐐐Ÿ’š