Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Nieuw: sokken van Let's do Goods

1 GEKOCHT = 1 GEDONEERD

MET SOKKEN DE WERELD EEN BEETJE MOOIER MAKEN!

Wist je dat sokken het minst worden gedoneerd bij kledinginzameling, maar juist het meest nodig zijn? Alleen al in Nederland zijn maar liefst 58.000 mensen afhankelijk van kledinginzameling. Iets simpels als een nieuw paar sokken is voor bijv. daklozen dan ook lastig te krijgen. Wereldwinkel Borne verkoopt nu sokken van Let’s do Goods dat een paar sokken doneert voor ieder paar dat jij koopt!

Let’s do Goods werkt samen met Het Leger des Heils, Quiet en Voedselbanken zodat de sokken dáár terechtkomen waar zij de grootste impact maken. “Een simpele sok maakt een groot verschil. Onze sokken lossen een tekort op, brengen een gesprek op gang over armoede en ongelijkheid én kunstenaars uit de daklozen community die unieke sokkendesigns ontwerpen geven we een podium voor hun verhaal. Dat vertellen ze op het label aan de sokken die zij ontworpen hebben. Dat zijn drie vliegen in één klap, met een simpel paar sokken. Daarom zitten onze sokken nét wat lekkerder”, stelt Niels Hermus van Let’s do Goods, dat werkt vanuit Tilburg. Die kunstenaars ontwerpen unieke designs, wij doneren een kopie van iedere verkochte sok en de koper loopt er flitsend bij met echte kunst op z’n sok. Samen de wereld een beetje mooier maken op onze sokken, is onze missie!”

Niels is Let's do Goods begonnen toen hij bij toeval ontdekte dat sokken het minst gedoneerd worden, maar juist het meest nodig zijn. Het begon allemaal als hobby maar werd een écht sociaal bedrijf. Hij zegde zijn baan op en werd sokkenbaas. Elke grote stad heeft wel een dagbestedingslocatie waar mensen creatief bezig zijn met kunst. Daar worden de sokken ontworpen, in Tilburg worden ze gemaakt en ze worden inmiddels in allerlei winkels verkocht, waarbij dus van elk paar er één naar het Leger des Heils of de Voedselbank gaat. Ook Wereldwinkel Borne verkoopt de Let’s do Goods sokken vanaf deze week.

Op de foto Kathleen Ferrier met een paar Letsdogoods sokken in haar hand tijdens een bijeenkomst van Wereldwinkel.NU waarbij ze benadrukte dat wereldwinkels zich onderscheiden met de verhalen achter de producten die zij verkopen. Ferrier is ambassadeur van Platform Wereldwinkel.NU waarbij Wereldwinkel Borne is aangesloten. Tevens is zij voorzitter van Unesco Nederland