Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Vilt met een verhaal

VILTEN ACCESSOIRES MET EEN VERHAAL

Sjaal met Verhaal is een organisatie die fairtrade sjaals en accessoires verkoopt, handgemaakt door vrouwen uit Nepal. Deze vrouwen krijgen hiermee de kans om een inkomen te verdienen en economisch zelfstandig te worden. Alles wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals wol, katoen en zijde, vaak versierd met traditionele Nepalese borduurtechnieken. De verkoop ervan draagt bij aan de sociale en economische ontwikkeling van lokale gemeenschappen in Nepal.

Sjaal met Verhaal zet zich in voor het creëren van duurzame kansen voor vrouwen in Nepal. Het begon allemaal met het idee om traditionele Nepalese ambachten te combineren met de behoefte aan economische empowerment voor vrouwen in achtergestelde gemeenschappen. Door trainingen en ondersteuning krijgen deze vrouwen de vaardigheden en middelen die ze nodig hebben om hoogwaardige sjaals en accessoires te maken. Wat de sjaals en andere vilten accessoires, zoals paashaasjes, engelen, vogels en bloemen, zo bijzonder maakt, is niet alleen de kwaliteit van het vakmanschap, maar ook het verhaal erachter. Elk stuk is doordrenkt met de cultuur, tradities en kleuren van Nepal. De vrouwen gebruiken traditionele weeftechnieken en borduurwerk om unieke en prachtige ontwerpen te creëren. Vaak worden lokale materialen zoals wol, katoen en zijde gebruikt, die de natuurlijke schoonheid van het land weerspiegelen.

Door de verkoop van deze sjaals en accessoires wordt niet alleen de lokale ambachtelijke industrie gestimuleerd, maar ook de economische zelfstandigheid van vrouwen bevorderd. De opbrengst van de verkoop stelt hen in staat om hun families te ondersteunen, hun kinderen naar school te sturen en bij te dragen aan de ontwikkeling van hun gemeenschap. Sjaal met Verhaal biedt meer nog dan werkgelegenheid. Ze investeren ook in educatieve programma's, gezondheidszorg en andere sociale initiatieven die de levensomstandigheden van de vrouwen verbeteren. Kortom, achter elke product van Sjaal met Verhaal schuilt een krachtig verhaal van veerkracht, trots en hoop.
 

Naast sjaals produceert Sjaal met Verhaal ook een breed scala aan vilten accessoires, die allemaal met dezelfde zorg en toewijding worden vervaardigd. De vilten accessoires zijn geliefd vanwege hun veelzijdigheid, duurzaamheid en unieke esthetiek. Populair zijn de vilten (kinder)tasjes. De ambachtslieden gebruiken traditionele technieken om de wol te vilten tot stevige en toch flexibele stof. Vervolgens worden de tassen met de hand versierd met kleurrijke borduursels, kralenwerk of andere decoratieve elementen, waardoor elk stuk uniek is.

Naast tassen omvat het vilten assortiment ook portemonnees, etuis, telefoonhoesjes en decoratieve items zoals vilten onderzetters en viltbollen, en heel veel dieren, o.a. in de vorm van hangers, mobiles en vingerpopjes. Elk item is met de hand vervaardigd met aandacht voor detail en vakmanschap.

Vilt is een duurzaam materiaal dat biologisch afbreekbaar is en weinig impact heeft op het milieu.

Kortom, de vilten accessoires van Sjaal met Verhaal zijn niet alleen prachtige en functionele items, maar ook een bron van positieve verandering voor vrouwen in Nepal.